Stropdassenmerken

Er bestaan zeker honderden stropdassenmerken. De meeste merken zijn geboren in Italie, daar waar de meeste stropdassenateliers gevestigd zijn. Mooie Italiaanse namen als Blu Chic en Giere Milano en ItalSeta vind je hier aan de lopende band. Naast de Italiaanse labels heeft elk gerespecteerd kledingmerk wel een stropdassencollectie. Denk maar aan Calvin Klein, Tommy Hilfinger en Armani.

Een bekend Nederlands stropdassenmerk is Profuomo. Profuomo is een familiebedrijf dat in handen is van de derde generatie.

Profuomo stropdassen

Zijn stropdassen van een bekend merk beter dan stropdassen van een onbekend merk? Over het algemeen is het antwoord hierop nee. Je kunt er wel van uit gaan dat merkstropdassen van hoogwaardige kwaliteit zijn. Maar dat wil niet zeggen dat stropdassen van een onbekend merk per defintie niet goed zijn.

Of een stropdas 'goed' is, hangt ook af van je eigen wensen. Sommige mannen gaan liever voor een stropdas met een dikker voering, andere mannen voor een stropdas met een dunne voering.

Op de pagina een stropdas aanschaffen lees je meer tips over het de do en don't bij het kopen van een stropdas.

 

stropdassen

profuomo stropdas

Profuomo is een eigentijds Italiaans stropdassenmerk, dat staat voor luxe en top kwaliteit. Profuomo speelt met haar collecties op elk seizoen en elke trend in. Bovenstaande foto is afkomstig uit de najaarscampagne van Profuomo.