Stropdassen trends 2015

Op zoek naar een nieuwe stropdas? In dit blog vertellen wij je meer over de trends als het gaat om de stropdas in 2015. Is deze informatie niet voldoende en wil je meer weten over de stropdassen trends of de trends in mannenmode kijk dan eens op stropdassenwinkel.nl, zij hebben een heel artikel gewijd aan de ‘mannenmodetrends’ in 2015.  

De stropdas in 2015

De stropdas wordt steeds smaller, ook in 2015. Een stropdas met een breedte van 5 tot 7,2 cm is perfect in 2015. Welke breedte bij jou past is sterk afhankelijk van je postuur en je wensen. Ben je wat breder kan een smalle das van 5 cm misschien wat 'iel' overkomen. Ook als je wat langer bent kan een smalle das raar overkomen, omdat deze je misschien nog langer laat lijken. Wil je een degelijke uitstraling, ga dan voor een wat bredere das (6,5 tot 7,5 cm). Wil je juist wat hipper overkomen kies dan voor een wat smallere das (5 tot 6,5 cm).

Een effen overhemd met een smalle stropdas in een sprekende kleur is altijd een goede combinatie! Een alternatief is bijvoorbeeld een blauwe of rode das, deze past vrijwel bij iedere kleur overhemd.

Zijde blijft in 2015 de meest gebruikte stof voor de stropdas. Zijde bezit een chique glans en de stropdas voelt dan glad en soepel aan. Hiernaast zien we dat de gebreide stropdas ook bezig is met het verwerven van een aandeel in de stropdassenmarkt.

Als we kijken naar het dessin van de stropdas blijft effen standhouden in 2015, maar een geruite stropdas wordt zeker ook gewaardeerd dit jaar. Een geruite stropdas kan perfect worden gecombineerd met een effen overhemd. 

De kleuren die in 2015 de boventoon voeren zijn: groen, blauw en bordeauxrood. Overdrijf niet met de kleuren. Kies één accessoire uit waarmee je wilt opvallen. Bijvoorbeeld een grijs colbert met een lichtblauw pochet of een wit overhemd met een appelgroene stropdas. Vanzelfsprekend mag je experimenteren met kleuren maar houd het simpel.

Boven dit alles is het natuurlijk van belang dat je vooral jezelf blijft!

stropdassen

profuomo stropdas

Profuomo is een eigentijds Italiaans stropdassenmerk, dat staat voor luxe en top kwaliteit. Profuomo speelt met haar collecties op elk seizoen en elke trend in. Bovenstaande foto is afkomstig uit de najaarscampagne van Profuomo.