stropdas knopen

Oefening baart kunst. Dat geld ook voor het knopen van een stropdas. Geef jezelf wat tijd voor het maken van een mooie knoop. Je zult zien, dat het knopen steeds sneller gaat.

Als je een instructievideo of plaatje volgt, kan het zijn dat de knoop goed lukt maar dat de lengte van de stropdas nog niet goed is. Bij een goed geknoopte stropdas hoort de onderkant van de stropdas de bovenkant van de riem licht aan te raken.De lengte van de stropdas namelijk al in de eerste stap bepaald. Bij het plaatsen van de stropdas om je nek, laat je het brede uiteinde van de stropdas wat lager hangen dan het smalle gedeelte. Als je het brede deel te laag laat hangen, wordt het resulataat een stropdas die over je riem hangt. Laat je daarentegen het smalle gedeelte te laag hangen, dan krijg je een stropdas die te ver boven je riem hangt. Heb je eenmal de slag van het knopen te pakken? Oefen dan een paar keer met de juiste lengte. Op een gegegeven moment is het automatisme en weet je precies met welke lengte van de stropdas je moet beginnen.

Op Stropdassen Trends vindt je de volgende strikinstructies:

Als je ervaring hebt in het knopen van een stropdas, wordt het knopen een ritueel. Een rustig moment om je voor te bereiden op een afspraak, om naar het feest tegaan, of om simpelweg aan je werkdag te beginnen.

stropdassen

profuomo stropdas

Profuomo is een eigentijds Italiaans stropdassenmerk, dat staat voor luxe en top kwaliteit. Profuomo speelt met haar collecties op elk seizoen en elke trend in. Bovenstaande foto is afkomstig uit de najaarscampagne van Profuomo.