Stropdas dresscode

Bij vele gelegenheden is het gebruikelijk en soms zelfs een must om een stropdas te dragen. Denk maar aan sollicitatiegesprekken, bruiloften of formele bijeenkomsten. Hieronder een overzicht van de gelegenheden waarbij je een stropdas kunt dragen.

Stropdas dresscode - de gelegenheden

Formele bijeenkomsten

Met een stropdas komt je professioneel en serieus over. Bij formele bijkeenkomsten wil je dit graag uitdragen. Een stropdas bij dergelijke bijeenkomsten is vaak onontbeerlijk. Zorg er wel voor dat je een serieus ogende stropdas aan hebt. Bijvoorbeeld een effen donkerblauwe stropdas, of een donkerblauwe stropdas met een subtiel streepje. Een flitsende stropdas in een knalkleur of een stropdas met stripfiguren kun je beter achterwege laten. Draag altijd een overhemd in klassiek wit.

Bruiloften en chique feesten en gala's

Staat er black tie op de uitnodiging? Kies dan voor een zwarte vlinderstrik of een zwarte stropdas en een kostuum. Staat er white tie op de uitnodiging, kies dan voor een zwarte vlinderstrik met een rokkostuum. Bij bruiloften kun je wat losser zijn en afhankelijk van je eigen voorkeur een stropdas in een hip dessin dragen. Tip: draag ook eens een oranje stropdas bij koninginnedag!

Sollicitatiegesprekken

Je wilt dat je gesprekspartner jouw serieus neemt. Een stropdas is dan ook zeker aan te raden. Kies een stijlvolle stropdas met een rustig dessin. Of neem een effen stropdas. Het liefst in een rustige kleur als donkerblauw of bordeaux.

Naar kantoor

Afhankelijk van de kantoorregels zijn stropdassen verplicht. Op vrijdagen wordt er vaak losser omgegaan met de kledingvoorschriften en mag je wat meer casual gekleed verschijnen. Zorg er in ieder geval voor, dat als je baas een stropdas om heeft, jij zelf ook een stropdas draagt.

Op zondag

Vroeger was het voor de man heel gewoon om op zondag een stropdas te dragen. Dit hoorde bij de beleving van de zondag. Een dag waarop iedereen nette kleding droeg en geen werk hoorde te verrichten. Tegenwoordig heeft de zondag een andere plaats in ons leven ingenomen en ook de stropdas wordt minder gedragen.

Naast bovenstaande gelgegenheden worden stropdassen ook vaak in clubverband of verenigingsverband gedragen.

stropdassen

profuomo stropdas

Profuomo is een eigentijds Italiaans stropdassenmerk, dat staat voor luxe en top kwaliteit. Profuomo speelt met haar collecties op elk seizoen en elke trend in. Bovenstaande foto is afkomstig uit de najaarscampagne van Profuomo.