Pochetten

De pochet is terug van weggeweest. Op de catwalk en in de mannenbladen worden volop pochetten gedragen. Daar waar vroeger een pochet en stropdas altijd samengingen, zien we nu dat ook enkel het pochet gedragen wordt. Ofwel in het borstzakje van een colbert, ofwel in het borstzakje van een gilet. Het dragen van enkel een pochetje kan enkel bij casual gelegenheden. Het is een modieuze en tegelijkertijd stijlvolle manier om je outfit een eigen persoonlijkheid mee te geven. Hij geeft iets feestelijks en elegants aan een outfit. Afhankelijk van hoe een pochet gedragen wordt, is hij zeer trendy of juist erg formeel.

Wat is een pochet?

Een pochet is een vierkant accessoire, die ter verfraaiing in de borstzak van een colbert of gilet gestoken kan worden. Een gemiddelde pochet is 25 bij 25 cm tot maximaal 35 bij 35 cm. Hij is meestal vervaardigd uit zijde, maar er zijn ook polyester, katoenen en linnen varianten verkrijgbaar. Katoen en linnen geven de pochet een casual uitstraling. Door de subtiele glans die zijde afgeeft, zijn zijden pochetten juist meer geschikt voor chique en formele gelegenheden. Pochetten worden al sinds de 17e eeuw gedragen, destijds enkel voorbehouden aan de rijke elite. Tegenwoordig kan iedereen een pochet dragen, dit kledingstuk is dan ook geschikt voor vele soorten gelegenheden. Let wel op hoe je het pochet vouwt. Ga je naar een formele gelegenheid, vouw hem dan ook formeel.

De pochet wordt meestal gekozen in de kleur van de stropdas. Heeft de stropdas rood in zich? Dan kun je kiezen voor een rood pochet. Vroeger was het not done om een pochet in de structuur van de stropdas te kiezen. Was de stropdas grof geweven, dan diende bijvoorbeeld voor een gladde pochet gekozen te worden. Tegenwoordig zien we je juist steeds vaker dat gekozen wordt voor een pochet in dezelfde zijde en structuur als de stropdas. Ook leuk! Kies het pochet in de kleur van je overhemd. Draag je bijvoorbeeld een lichtblauw overhemd met een donkergrijs colbert? Combineer daar dan een lichtblauw pochetje bij. Lees hier meer over de laatste pochet en stropdas trends.

Vouwtechnieken

Een pochet kan op vele manieren gevouwen worden. Welke vouwtechniek je kiest hangt af van de gelegenheid waarbij je hem gebruikt: business, casual, feestelijk of formeel? Ook hangt het af van de stofsoort van het pochet en uiteraard van je persoonlijke smaak.

  • De casual fold
  • One corner up vouw.
  • Two corner up vouw
  • Three corner up vouw, ofwel de kroonvouw.
  • De presidentiële vouwwijze

Meer informatie over het vouwen van pochetten vindt je op pochet vouwen.

 

stropdassen

profuomo stropdas

Profuomo is een eigentijds Italiaans stropdassenmerk, dat staat voor luxe en top kwaliteit. Profuomo speelt met haar collecties op elk seizoen en elke trend in. Bovenstaande foto is afkomstig uit de najaarscampagne van Profuomo.