Halve Windsor knoop

De halve Windsor is een van de meest veelzuidige stropdassenknopen. Hij is perfect te dragen bij vele boorden en gelegenheden. In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden is de halve Windsor niet het broertje van de Windsor. Deze populaire knoop staat geheel op zichzelf. En populair is hij. De knoop is prachtig van vorm, iets voller dan de Four in Hand. Daarbij is de knoop vrijwel symetrisch en biedt hij de gelegenheid tot het maken van een plooitje middels de wijsvinger. Dit plooitje geeft een prachtig accent aan de das. In het engels wordt deze plooi ook wel dimple of fluke genoemd.

halve windsor knoop

Wanneer kies ik voor de halve Windsor?

Bij een lichtgewicht stropdas is het resultaat van de knoop subtiel. Bij een stropdas van zwaargeweven zijde krijg je een mooie volle knoop als resultaat. In dat geval is de knoop niet geschikt voor zeer smalle kragen. De knoop is ideaal voor mannen met een wat langere hals. Optisch lijkt de hals wat korter. Doordat de knoop ietwat breed is, is hij ook zeer geschikt voor mannen met een brede kin. De halve Windsor is geschikt voor vrijwel alle gelegenheden, hij zal bij velen goed in de smaak vallen.  

Kenmerken halve Windsor knoop:

  • de knoop is redelijk slank
  • vrijwel symetrisch van vorm
  • zeer elegante knoop, mede dankzij de mogelijkheid tot het maken van een plooitje
  • voor smalle tot brede stropdassen, maar liever niet te brede stropdassen
  • geschikt voor smalle en brede kragen
  • ideaal voor op kantoor of bij een feestelijke gelegenheid

stropdassen

profuomo stropdas

Profuomo is een eigentijds Italiaans stropdassenmerk, dat staat voor luxe en top kwaliteit. Profuomo speelt met haar collecties op elk seizoen en elke trend in. Bovenstaande foto is afkomstig uit de najaarscampagne van Profuomo.