Four in Hand knoop

Een van de meest populaire stropdassenknopen is de Four in Hand knoop. Er wordt gezegd dat dit de enige knoop is die van vader tot zoon wordt doorgegeven. De rest van de stropdassenknopen leer je op enig moment in het leven. De Four in Hand daarentegen is bij uitstek de knoop die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Four  in Hand knoop

Wanneer kies ik voor de Four in Hand knoop?

Eigenlijk kun je altijd voor deze knoop opteren. Hij is geschikt voor elke dikte stropdas en past bij vele soorten kragen. De Four in Hand knoop is enigszinds dun en asymetrisch. Wil je een wat vollere knoop? Kies dan voor de Windsor knoop. Wil je geen asymetrische knoop? De halve Windsor knoop is dan een goede keuze. Wat betreft dikte zit de halve Windsor tussen de Four in Hand en de Full Windsor.

Waar komt de naam Four in Hand vandaan?

Deze beroemde knoop stamt uit 1860 waar hij al zeer gelieft was bij menig stropdassendrager. Er doen zich vele verklaringen de ronde, waar de naam van de knoop vandaan komt. De meest waarschijnlijke verklaring is dat de knoop zijn naam heeft te danken aan een Londense herenclub uit de negentiende eeuw. De club had de naam 'Four in Hand' en de heren van de club hebben de destijds populaire stropdassenknoop omgedoopt in 'Four in Hand knoop'. Een andere verklaring is dat 'Four in Hand' een afgeleide is van de four-in-handkoets. Deze koets werd getrokken door 4 paarden en werd geleid door 1 koetsier. Ook word gezegd dat de stropdassenknoop voorkomt in de teugels van de four-in-handkoets. De minst waarschijnlijke verklaring is dat de naam afkomstig zou zijn van de vier handelingen die nodig zijn om de stropdassenknoop te maken.

 

Kenmerken Four-in-Hand knoop:

  • de knoop is redelijk slank
  • asymetrisch van vorm
  • geschikt voor elke dikte stropdas
  • geschikt voor smalle tot brede kragen
  • voor elke gelegenheid

 

stropdassen

profuomo stropdas

Profuomo is een eigentijds Italiaans stropdassenmerk, dat staat voor luxe en top kwaliteit. Profuomo speelt met haar collecties op elk seizoen en elke trend in. Bovenstaande foto is afkomstig uit de najaarscampagne van Profuomo.