Extra lange stropdassen!

Extra lange stropdassen zijn met een lengte van 160 cm vaak tien cm langer dan de gewone stropdassen. Wie denkt dat extra lange stropdassen zijn bedoeld voor extra lange mensen heeft het mis. Deze stropdassen zijn niet alléén maar voor langere mensen op de markt gebracht.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren om een stropdas te knopen. Ik heb weleens gehoord dat er meer dan 200.00 verschillende knoopmethoden zijn… De knoop die men kiest heeft niet alleen invloed op de uitstraling van de stropdassendrager, maar ook op de lengte van de stropdas. Neem bijvoorbeeld de eenvoudige knoop, ook wel de four in hand genoemd, de grote klassieker onder de stropdasknopen. Deze knoop kan prima met een ‘normale’ stropdas, ook bij de wat langere mensen. Maar deze knoop is misschien wel te saai of te ‘gewoontjes’.

Met bijvoorbeeld een windsor knoop wordt meer stof gebruikt om de knoop te knopen dan bij de eenvoudige knoop. En naast de windsor knoop zijn nog tal van knopen te benoemen die evenveel of zelfs nog meer stof gebruiken bij het knopen. In zo’n geval kan het handig zijn om te kiezen voor een extra lange stropdas. Want we weten allemaal dat een stropdas die met het puntje net boven de riem valt zorgt voor de beste uitstraling.

Vanaf welke lichaamslengte is een extra lange stropdas aan te raden?

Voor mensen met een lichaamslengte boven de 195 cm is een extra lange stropdas sowieso aan te raden. Bij stropdassenwinkel.nl hebben ze een ruim assortiment extra lange stropdassen. Al deze stropdassen hebben een lengte van 160 cm en een breedte van 7,2 cm. Deze stropdassen zijn van hoogwaardige kwaliteit (100% zijde) en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zowel gestreept als eenkleurig (effen).  

stropdassen

profuomo stropdas

Profuomo is een eigentijds Italiaans stropdassenmerk, dat staat voor luxe en top kwaliteit. Profuomo speelt met haar collecties op elk seizoen en elke trend in. Bovenstaande foto is afkomstig uit de najaarscampagne van Profuomo.