Bretels

Bretels worden steeds vaker gedragen. Vooral in de jaren zestig waren bretels razend populair. Door de herleving van de mode van de jaren zestig zien we bretels steeds meer in het modebeeld verschijnen.

Bretels zijn oorspronkelijk bedoeld om de broek op te houden. De lederen lussen aan de uiteinden van de bretels kunnen aan de knoopsgaten aan de binnenkant van de tailleband bevestigd worden. Ook zijn er bretels met klipsluitingen verkrijgbaar. De klemmen kunnen aan de tailleband van de broek bevestigd worden. Tegenwoordig worden bretels niet zozeer gedragen om de broek op te houden, alswel als echte modeaccessoire. Bretels zijn dan ook niet enkel en alleen meer verkrijgbaar in de alledaagse kleuren als zwart en bruin. Ook in levendige kleuren als paars en geel worden bretels tegenwoordig geconfectioneerd.

bretels rood

Bretels zijn verkrijgbaar in diverse vormen:

  • Y vormige bretels: met 2 banden voor en 1 band achter
  • H vormige bretels: met 2 banden voor en 2 banden achter
  • X vormige bretels: deze bestaan feitelijk uit 2 banden die gekruist worden. Waardoor je 2 banden voor en 2 banden achter hebt.

Stropdassen komt biedt de mogelijk bretels op maat te laten maken. Zo kun je bretels voorzien van een logo. Ideaal voor bedrijven en verenigingen.

stropdassen

profuomo stropdas

Profuomo is een eigentijds Italiaans stropdassenmerk, dat staat voor luxe en top kwaliteit. Profuomo speelt met haar collecties op elk seizoen en elke trend in. Bovenstaande foto is afkomstig uit de najaarscampagne van Profuomo.