Accessoire trends voor 2016

Het jaar 2016 is inmiddels alweer een paar weken onderweg en de modebewuste mannen zitten weer klaar voor dé trends op het gebied van kledingaccessoires. Als er één evenement is dat de trends qua mannenmode kenbaar maakt is het de Pitti Uomo in Florence wel. 2016 wordt en kleurrijk jaar voor de man! 

Blauw

De kleur die in 2016 de boventoon zal voeren is blauw. Dit geldt zeker ook voor de accessoires. Er zijn natuurlijk veel verschillende kleuren blauw, zoals Donkerblauw, lichtblauw, aqua, turquoise, petrol, koningsblauw, etc. Van deze verschillende kleuren blauw zal koningsblauw naar verwachting de kleur zijn die men het meest tegen zal komen. Welk accessoire je kiest is geheel persoonlijk. Het patroon dat we kunnen verwachten is veelal ruitjes en stipjes. Een blauw met witte stippen stropdas of strik is een mogelijkheid, maar een stropdas of strik met een ruitjespatroon is ook zeker een mogelijkheid. Zelfs stropdassen met logo kunnen weer gedragen worden, dus haal de oude clubdassen maar weer van zolder! Om het wat rustiger te houden is een ‘effen’ accessoire natuurlijk ook goed! Er is eigenlijk maar één voorwaarde; er moet blauw inzitten! 

Opvallende ontwikkelingen in 2016

Wat opvalt is dat veel modehuizen accessoires maken die zowel door mannen als door vrouwen gedragen kunnen worden. Dat vrouwen ook stropdassen kunnen dragen is niets nieuws, maar vrouwen worden ook steeds vaker met strikjes gezien. Maar het meest opvallende is misschien wel dat de zijde (dames)shawltjes in 2016 ook gewoon door mannen kunnen worden gedragen. Ter vervanging van de stropdas of de strik. Gewoon op de blote huid onder een overhemd of over een coltrui, in 2016 kan het! De shawl wordt dan vaak gecombineerd met een kleurrijk pochet in de colbert. De broeken mogen lekker kort, zodat de sokken goed zichtbaar zijn. Combineer je sokken met je andere accessoires voor een stylish verantwoord effect.

 

Benieuwd naar nog meer modetrends voor 2016? Op stropdassenwinkel.nl lees je nog veel meer over de trends van 2016!  

stropdassen

profuomo stropdas

Profuomo is een eigentijds Italiaans stropdassenmerk, dat staat voor luxe en top kwaliteit. Profuomo speelt met haar collecties op elk seizoen en elke trend in. Bovenstaande foto is afkomstig uit de najaarscampagne van Profuomo.