10 gouden knooptips

Welke stropdas u ook kiest, als hij met zorg geknoopt is zal hij altijd goed staan. Daarom vind je hier de 10 gouden tips voor het maken van een perfecte knoop:

1. Alleen de eerste draai of slag die je maakt bij het knopen dient stevig te gebeuren. Dit is de basis voor een mooie stropdassenknoop.

2. De tweede draai of slag mag wat losser zijn. Zorg er voor dat je af en toe lichtjes aan de uiteinden van de das trekt.

3. Het brede uiteinde van de stropdas moet altijd voorzichtig en stapsgewijs door de knoop of lus getrokken worden. Hij hoeft er niet als een trein doorheen getrokken worden.

4. Na het knopen van de stropdas breng je de knoop met gevoel in vorm, alles met beleid.

5. Bij het aantrekken van de knoop houd je het smalle uiteinde vast en schuif je de knoop met gevoel op de juiste plaats.

6. Voordat de knoop volledig op zijn plaats geschoven wordt, sluit je het knoopje van je boord.

7. Als de stropdas eenmal gestrikt is, mag het smalle uiteinde niet zichtbaar zijn. Hij mag niet lager hangen dan het brede deel van de stropdas. Ideaal zou zijn als beide uiteinden exact even lang zijn. Ze moeten de bovenkant van je riem licht aanraken.

8. Als de stropdas geknoopt is dien je het smalle uiteinde door het lusje aan de achterkant van de stropdas te schuiven. Dit lusje wordt ook wel 'passantino' genoemd.

9. De knoop zit op de juiste plek als de boord van je overhemd volledig bedekt is. Ook aan de bovenkant van de knoop mag geen overhemdstof te zien zijn.

10. Als je voor het eerst een nieuwe knoop gaat uitproberen, neem dan liever een oude stropdas. Een zijden stropdas is kwetsbaar en het is zonde om met je mooie das te veel schuifbewegingen te maken. 

stropdassen

profuomo stropdas

Profuomo is een eigentijds Italiaans stropdassenmerk, dat staat voor luxe en top kwaliteit. Profuomo speelt met haar collecties op elk seizoen en elke trend in. Bovenstaande foto is afkomstig uit de najaarscampagne van Profuomo.